trasul de coarda

Materiale necesare:  pentru trasul de coarda este nevoie de o bucata de coarda sau cordelina de 20 m, perechi de manusi pentru toti participantii, sfoara si tarusi pentru delimitarea a 2 perimetre dreptunghiulare de 25 m x 2 m.

Durata estimata: 30 min (include debriefing-ul).

Perioada de desfasurare: toata perioada anului.

Regulile jocului: Fiecare echipa trage inspre ea cealalta echipa, tragand de cordelina. Miza este de a scoate cealalta echipa din perimetrul ei (dreptunghiul ei) / de a o face sa treaca de linia de demarcatie dintre perimetrele celor 2 echipe. Castiga echipa care reuseste sa faca cealalta echipa sa treaca de linia de demarcatie dintre cele 2 perimetre alocate echipelor si nu are nicio incalcare a limitelor perimetrului propriu. Incalcarea (la stanga sau la dreapta sau in ariergarda) a limitelor propriului perimetru atrage descalificarea / pierderea competitiei.

Rațiunea jocului: Jocul trasul de coarda intareste spiritul de echipa, imbunatateste comunicarea si coordonarea intre membrii fiecarei echipe, prin urmarirea unui obiectiv comun si a unei strategii comune, intareste spiritul de competitie, dezvolta atentia distributiva.

Concluzii (Debriefing):  O serie de intrebari pot fi foarte de folos in procesul internalizarii experientei acestui joc: ce am invatat eu despre mine insumi ? Ce am invatat despre ceilalti ? Care este rolul increderii intre membrii echipei pentru reusita si cum pot aplica cele invatate la locul meu de munca ? Daca am pierdut ca echipa, ce am putea face mai bine altadata ? Pot gasi 3 asemanari ale jocului trasul de coarda cu locul meu de munca ? Dar cu viata in general ? Cum fac fata unei situatii de competitie ? Ce rol mi-am asumat in cadrul echipei si cum l-am onorat ? Ce strategie a avut echipa mea si ce roade a dat aplicarea strategiei ? Cum am resimtit competitia cu cealalta echipa: agresiva / inversunata / eleganta / stimulativa / fair play / recreativa (ne-am simtit bine) ?