reteaua electrica

Materiale necesare: un ghem de sfoara de rufe si 2 bete de 2 m. Betele de 2 m se leaga de spatarele a 2 scaune. Reteaua electrica se alcatuieste cu ajutorul sforii de rufe, care va fi prinsa de cele 2 bete. Ochiurile trebuie sa fie suficient de mari, astfel incat sa incapa un om printre ele. Optional pot exista clopotei plasati pe sfori, care sa dea de stire daca vreun participant atinge sfoara (se “curenteaza”). Alternativ, pentru complexitate, pot fi amplasate 4 bete, intre care sa fie trasa sfoara de rufe, lasand ochiuri pentru a trece un om transversal (cu ajutorul coechipierilor).

Durata estimata: 30 min (inclusiv partea de debriefing).

Regulile jocului: Jocul Reteaua electrica presupune impartirea participantilor in 2 echipe. Fiecare echipa trebuie sa isi treaca toti membrii prin reteaua electrica, cu pierderi minime. Participantii vor fi incurajati sa gaseasca solutii creative de a se ajuta reciproc si a trece de reteaua electrica, fara atingerea sforii. Castiga echipa care obtine cel mai bun timp. Participantii care ating sfoara s-au “curentat” si sunt scosi din joc.

Rațiunea jocului: Jocul Reteaua electrica intareste spiritul de echipa, dar si de competitie, imbunatateste comunicarea si coordonarea intre membrii echipei, construieste relatii de incredere intre membrii echipei. De asemenea, imbunatateste perspicacitatea si orientarea spre rezolvarea problemelor / atingerea unui obiectiv comun.

Concluzii (Debriefing): O serie de intrebari pot fi foarte utile in procesul internalizarii experientei jocului Reteaua electrica: Ce am invatat eu despre mine insumi ? Ce am invatat despre ceilalti coechipieri ? Cat de importanta este pentru locul meu de munca / afacerea mea increderea intre angajati ? Interactionez la locul de munca la fel de usor cu ceilalti, cum am interactionat acum ? Am incredere in colegii mei de munca ? Cum as putea imbunatati interactiunea cu ceilalti colegi la locul de munca ?

Ideea jocului Reteaua electrica a fost inspirata de jocul Electric fence (Elite Training, UK)