reorganizarea

Materiale necesare: nu sunt necesare materiale pentru acest joc.

Durata estimata: 30 min (inclusiv partea de debriefing).

Regulile jocului: Jocul Pe locuri, fiti gata, reorganizarea ! presupune impartirea participantilor in 2 echipe, care vor sta fata in fata. Organizatorul anunta diverse categorii, in functie de care participantii se reorganizeaza ca asezare. Prima categorie pe care o anunta va fi prenumele. Participantii se vor reaseza in ordine alfabetica, in functie de prima litera a prenumelui. Apoi organizatorul anunta alte categorii (numele strazii unde locuiesc, formatia preferata, varsta etc.).

Ca varianta, pentru anumite categorii cele 2 echipe se reamesteca in una singura. Pentru alte categorii, echipele se formeaza din nou sau se formeaza 2 echipe noi, despartindu-le la mijlocul sirului.

Daca entuziasmul  participantilor permite, organizatorul le va cere sa propuna ei categorii noi, pe baza carora sa se intample reorganizarea.

Rațiunea jocului: Jocul Pe locuri, fiti gata, reorganizarea ! reprezinta o forma de mai buna cunoastere reciproca a angajatilor. Jocul se recomanda mai ales in cazul echipelor tinere, cand sunt angajati noi sau cand angajatii nu se cunosc foarte bine. Jocul Pe locuri, fiti gata, reorganizarea ! este foarte bun pentru ”spargerea ghetii”.

Concluzii (Debriefing): Jocul Pe locuri, fiti gata, reorganizarea ! nu necesita neaparat internalizarea unor invataminte sau concluzii, fiind foarte potrivit pentru ”spargerea ghetii”. Daca totusi organizatorul simte ca poate face un scurt debriefing, atunci poate intreba participantii care sunt beneficiile unei mai bune cunoasteri reciproce a angajatilor ? Cum ar beneficia compania de pe urma unor relatii umane, calde, pline de solicitudine intre angajati ? Cat de usor / dificil a fost impartasirea unor informatii despre sine in contextul jocului ?

Ideea jocului Pe locuri, fiti gata, reorganizarea ! a fost inspirata de jocul Ready, set, reorganize ! din cartea Quick Team Building Activities for Busy Managers (Miller, 2003)