paseaza cheia

Materiale necesare: pentru jocul Paseaza cheia se vor aloca cate o cheie fiecarei echipe.

Durata estimata: 30 min (inclusiv partea de debriefing).

Regulile jocului: Jocul Paseaza cheia presupune impartirea participantilor pe 2 echipe si asezarea acestora in 2 siruri, fata in fata. Participantii isi prind mainile, astfel incat raman doar 2 maini libere, la capatul sirului. Organizatorul pune cate o cheie la capetele celor 2 siruri. Participantii trebuie sa paseze cheia de-a lungul sirului, fara sa isi desprinda nimeni mainile. Castiga echipa care reuseste prima sa paseze cheia dintr-un capat in celalalt al sirului.

O varianta a jocului este ca participantii sa nu se tina de maini, ci sa tina mainile la spate si astfel sa paseze cheile de la un capat la celalalt ale celor 2 siruri.

Este interzisa pasarea in orice alt fel a cheilor. Daca o cheie cade pe jos, echipa respectiva reia parcursul sirului de la inceput.

Rațiunea jocului: Jocul Paseaza cheia intareste spiritul de echipa, dar si spiritul de competitie, imbunatateste comunicarea si coordonarea intre membrii echipei, construieste increderea intre membrii echipei, dezvolta flexibilitatea, dezvolta acel simt al echilibrului intre initiativa proprie si flexibilitate, intre atentia la activitatea proprie si la modul in care aceasta se integreaza in demersul comun de pasare a cheii.

Concluzii (Debriefing): O serie de intrebari pot fi foarte utile in procesul internalizarii experientei acestui joc: Ce am invatat eu despre mine insumi ? Ce am invatat despre ceilalti ? Ce sentimente au trezit in mine reusita / esecul echipei ? Daca am pierdut ca echipa, ce am putea face mai bine altadata ? Seamana jocul Paseaza cheia cu afacerea mea / job-ul meu ? Dar cu viata in general ?