o zi din viata ta, pixabay

Materiale necesare: nu necesita niciun material.

Durata estimata: 1 ora (inclusiv partea de debriefing).

Regulile jocului: Jocul Povesteste-mi o zi din viata ta reprezinta o forma de cunoastere a celorlalti participanti, de mai buna interconectare si de mai buna inchegare a echipei prin divertisment. Participantii vor fi grupati in echipe de 2 persoane. Pentru 5 minute primul membru va povesti celuilalt membru al echipei cum arata o zi obisnuita din viata sa. Pentru alte 5 minute va povesti celalalt coechipier cum arata o zi obisnuita din viata sa.

Rațiunea jocului: Jocul Povesteste-mi o zi din viata ta este recomandat atunci cand participantii nu se cunosc foarte bine, nu isi cunosc tipul de munca si efortul depus la locul de munca si / sau nu isi apreciaza contributiile unii altora. Obiectivul jocului este ca participantii sa capete o intelegere mai buna a efortului zilnic depus de ceilalti si o apreciere a muncii.

Concluzii (Debriefing): O serie de intrebari pot fi foarte utile in procesul internalizarii experientei jocului Povesteste-mi o zi din viata ta: Ce am invatat eu despre mine insumi ? Ce am invatat despre celalalt ? Cum te-ai simtit cand v-ati impartasit reciproc povestea unei zile obisnuite ? Ce pot imbunatati la locul de munca, pornind de la ceea ce am aflat in timpul jocului ?

Ideea jocului Povesteste-mi o zi din viata ta a fost inspirata de jocul A day in the life… din cartea Quick Team Building Activities for Busy Managers (Miller, 2003)