negociere pentru 2 lei

Materiale necesare: Fiecare echipa necesita cate 2 bancnote de 1 leu.

Durata estimata: 45 min (inclusiv partea de debriefing).

Regulile jocului: Grupul de participanți va fi impartit pe echipe de cate 3 participanti. Fiecare echipa va primi 2 bancnote de 1 leu. Echipele au la dispozitie 5 minute pentru a stabili cine dintre membrii echipelor vor pastra cele 2 bancnote. Daca prin negociere nu se reuseste, se va recurge la vot cu majoritate simpla. Dupa cele 5 minute, echipele indecise vor returna bancnotele.

Rațiunea jocului: Jocul Negociere pentru 2 lei este recomandat atunci cand angajatii sunt prea concentrati pe ei insisi. Este recomandat pentru dezvoltarea creativitatii in negociere si in gasirea de solutii la probleme simple. De asemenea, jocul Negociere pentru 2 lei intareste spiritul de echipa, imbunatateste comunicarea intre membrii echipei, construieste relatii de incredere intre membrii echipei. Un avantaj indirect este si constientizarea ca votul cu majoritate simpla nu este intotdeauna cea mai eficienta cale de decizie.

Concluzii (Debriefing): O serie de intrebari pot fi foarte utile in procesul internalizarii experientei jocului Negociere pentru 2 lei : Ce am invatat eu despre mine insumi ? Ce am invatat despre ceilalti ? Ce tehnici de negociere am folosit ? Care au fost mai eficiente ? Cat de importanta a fost decizia prin votul prin majoritate simpla ? Cum a afectat presiunea timpului modul in care am negociat ? Cum am aflat despre valorile celorlalti coechipieri ? Cat de importante sunt pentru locul meu de munca / afacerea mea tehnicile de negociere ?

Ideea jocului Negociere pentru 2 lei a fost inspirata de jocul 2$ Negotiation din cartea Quick Team Building Activities for Busy Managers (Miller, 2003)