tir cu arcul, pixabay

Materiale necesare: pentru Campionatul de tir cu arcul este nevoie de 2 arcuri sportive, 2 tinte si muuulte sageti. (sau mai multe arcuri si tinte, daca sunt mai mult de 2 echipe).

Durata estimata: 1 ora, cu pregatire si debriefing.

Perioada de desfasurare: toata perioada anului.

Regulile jocului: Campionatul de tir cu arcul se joaca contra cronometru. Cate sageti pot trage cele 2 echipe in 15 minute ? Regula este ca membrii echipei sa traga cate o sageata odata, succedandu-se unul dupa altul. Dupa oprirea cronometrului se numara sagetile care au nimerit tintele si se aduna punctele. Castiga echipa cu cele mai multe puncte.

Rațiunea jocului: Campionatul de tir cu arcul intareste spiritul de competitie pe de-o parte și spiritul de echipa de cealalta parte, imbunatateste coordonarea intre membrii echipei, dezvolta atentia focalizata si atentia distributiva, dezvolta atentia fata de ceilalti coechipieri, dezvolta capacitatea de concentrare si este foarte distractiv in acelasi timp.

Concluzii (Debriefing): O serie de intrebari pot fi foarte utile in procesul internalizarii experientei acestui joc: Ce am invatat eu despre mine insumi ? Ce am invatat despre ceilalti ? Care este rolul atentiei pe care membrii echipei trebuie sa isi arate pentru reusita si cum pot aplica cele invatate la locul meu de munca ? Ce sentimente a trezit in mine reusita / esecul echipei ? Daca am pierdut ca echipa, ce am putea face mai bine altadata ?