Acronimul prenumelui meu, pixabay

Materiale necesare: nu necesita niciun material.

Durata estimata: 1 ora (inclusiv partea de debriefing).

Regulile jocului: Jocul Acronimul prenumelui meu reprezinta o forma de cunoastere a celorlalti participanti si de mai buna inchegare a echipei prin divertisment. Fiecare participant va trebui sa gaseasca cate un element personal pentru fiecare litera a prenumelui sau / ei. Poate fi vorba de abilitati, caracteristici personale, preferinte in ceea ce priveste muzica, culorile, hobby-urile, pasiunile, obiectivele de cariera si de viata etc. Fiecare participant se va prezenta cu prenumele si va prezenta cateva elemente / caracteristici personale, alcatuind un acronim pentru numele sau / ei.

Rațiunea jocului: Jocul Acronimul prenumelui meu intareste spiritul de echipa, imbunatateste comunicarea intre membrii echipei, construieste relatii de incredere intre membrii echipei.

Concluzii (Debriefing): O serie de intrebari pot fi foarte utile in procesul internalizarii experientei jocului Acronimul prenumelui meu: Ce am invatat eu despre mine insumi ? Ce am invatat despre ceilalti ? Cat de importanta este pentru locul meu de munca / afacerea mea comunicarea intre angajati ? Sunt colegi despre care nu stiam aproape nimic, sau nici cum ii cheama ? Interactionez la locul de munca la fel de usor cu ceilalti, cum am interactionat acum ? Cum as putea imbunatati interactiunea cu ceilalti colegi la locul de munca ?

Ideea jocului Acronimul prenumelui meu a fost inspirata de jocul My N.A.M.E. din cartea Quick Team Building Activities for Busy Managers (Miller, 2003)