Educatia este una dintre pasiunile mele (in special educatie de mediu). Inca din scoala ma gandeam ce nu este in regula cu educatia formala si ce ar putea fi imbunatatit. Scopul meu este sa contribui cat pot la educatia mea si a altor oameni si la largirea orizontului nostru de gandire.

Am dobandit competentele necesare de predare si mi-am dezvoltat diverse metode pedagogice in mediul universitar. Dar imi este foarte drag sa contribui la educatia copiilor din gimnaziu si liceu. Metodele prin care imi aduc contributia sunt multiple: prezentari in scoli, excursii in natura, lectii demonstrative, cursuri on-line.

Educatia nu este un apanaj al copilariei, ci noi ca oameni invatam si ne educam toata viata. In mod special ma ocup de educatie de mediu, pentru ca imi place sa le explic altor oameni ceea ce inteleg eu din studierea naturii. Iar educatia de mediu este adresata atat celor mici, cat si noua, adultilor. De multe ori noi, adultii, avem mai multe de invatat decat cei mici, care empatizeaza imediat cu orice gaza, broasca, fluture, testoasa etc. Imi place sa gandesc si sa iau parte la derularea de campanii de mediu. Educatie de mediu inseamna de fapt un fel de marketing, dar cu o cauza in final sociala (de un mediu echilibrat profitam cu totii).

De ceva timp ma ocup si de un grup de cercetasi intitulat Ceata – un proiect de suflet. Daca am fost cercetas si am avut foarte multe de castigat (inclusiv orientarea profesionala) am considerat ca trebuie sa fac si eu la randul meu ceva pentru alti copii.