Domeniul meu de specializare este ecologia. Este ceea ce mi-am dorit din liceu si ce am visat de pe vremea cand eram cercetas. Este domeniul facultatii pe care am absolvit-o in 2004 si in care activez la ora actuala ca asistent universitar. Cunostintele de ecologie le aplic in cadrul domeniului principal de activitate al P.F.A., concretizat sub denumirea tehnica de consultanta de mediu. Mai precis ma ocup de consultanta pentru conservarea speciilor de animale ocrotite și pentru managementul ariilor naturale protejate. Am lucrat pana acum in 7 proiecte cu finantare europeana care au avut ca obiective elaborarea planurilor de management pentru arii naturale protejate de interes comunitar, evaluarea starii de conservare a speciilor de interes comunitar, stabilirea de masuri de conservare pentru specii de interes comunitar, monitorizarea acestora, identificarea presiunilor si amenintarilor la adresa acestora si elaborarea masurilor de conservare. Mai precis am lucrat pentru conservarea speciilor cu statut legal de protectie din clasele amfibieni, reptile si mamifere.
Din 2013 am inceput sa dezvolt si latura de informare, comunicare, constientizare publica privind importanta acestor specii in cadrul functiilor ecosistemelor si, mai ales, importanta speciilor pentru noi.
Mai departe de free-lancing in consultanta de mediu, fac parte din echipa de custodie a unor arii naturale protejate, calitate ce mi-a inlesnit familiarizarea cu procedurile de reglementare de mediu. Experienta de custode mi-a facilitat cristalizarea unei viziuni de echilibru la interfata dintre nevoile economice, ecologice si sociale. Experienta aceasta mi-a adus beneficii deosebite in activitatea de consultanta, capatand o abordare realista in elaborarea masurilor de conservare si in elaborarea planurilor de management.
Teoria se imbina intr-un mod fericit cu practica, ceea ce apoi ajusteaza din nou teoria, incheindu-se astfel cercul. Ceea ce studiez in bibliografia de specialitate (de ecologie) si predau la facultate, aplic in consultanta de mediu, in cercetare (in studiile de teren) si in managementul ariilor naturale protejate. Prin practica imi dau seama ce trebuie ajustat, ce merge si ce nu merge. Prin practica imi dau seama si pot discerne ce este speculatie intelectuala si ce este teorie valabila in ecologie. In final au de castigat celelalte doua domenii de competenta: domeniul universitar (prezint elementele de teorie trecute prin proba practicii, cu multa cazuistica) si domeniul educatiei de mediu.