Cum poţi să ieşi cu copiii în natură fără să îi expui pe ei şi pe tine unor riscuri inerente mediilor naturale ?
Pe de altă parte riscurile de care te temi atunci când ai dori să mergi cu copiii în natură le percepi la scara lor reală ?
Știi ce să faci ca să le eviți sau ca să le gestionezi, dacă se materializează ?
Ce pericole există în mediile naturale din România și cum pot fi prevenite sau gestionate ?
Te temi de urși, de vipere, de viespi, căpușe, câini ciobănești sau sălbăticiți, fenomene meteo extreme etc. ?
Sunt Dorin Pop, ecolog și doctor în biologie, consultant în conservarea biodiversității și pe parcursul a 2 ore îți voi povesti despre pericole în natură în România.
De la factori care țin de relief sau de vreme și până la specii de faună sălbatică, voi realiza în cadrul acestui webinar o incursiune în multitudinea riscurilor posibile și voi prezenta tehnici de prevenire și de gestionare a acestora, în așa fel încât să cunoaștem aceste riscuri la adevărata lor scară și să nu devină bariere în petrecerea de timp de calitate în natură cu copiii noștri.
Copiii noștri au nevoie stringentă de natură pentru dezvoltarea lor plenară. Mai ales dacă locuim în mediul urban și expunerea lor la soare / aer liber este foarte limitată. De la profilaxia obezității, miopiei, bolilor asociate stazei sanguine, problemelor asociate sintezei insuficiente a vitaminei D (fragilitatea oaselor, imunitate insuficientă) și până la profilaxia dezechilibrelor hormonale și a problemelor psihice (anxietate, depresie), natura este un element esențial pentru dezvoltarea normală, sănătoasă a ființei umane. Pericolele existente în natură nu trebuie să fie o barieră pentru ca ai noștri copii să își ia doza necesară de vitamina N (natură – după titlul unei cărți de Richard Louv – cel care a consacrat conceptul de Sindrom al Deficitului de Natură).
De aceea am gândit acest webinar, ca să încerc să ajustez percepția pericolelor și riscurilor existente în mediile naturale din România mai aproape de scara lor reală și să vă ofer o introducere sintetică în tehnicile de evitare, respectiv de gestionare a lor. În acest webinar voi prezenta pericolele / riscurile existente în mediile naturale, precum și instrumentele, atitudinile și abilitățile necesare evitării lor sau gestionării lor dacă se materializează.
Minicursul ”Cunoașterea și gestionarea riscurilor din mediile naturale din România” conține înregistrarea unui webinar pe care l-am susținut live în data de 10 februarie 2022 pe Youtube.
Costul participării la webinar, respectiv al minicursului de față, este de 39 de lei. Banii strânși din costul biletului vor fi folosiți exclusiv pentru amenajarea Poligonului de tabere la Podu Cheii – îl numesc eu ”Poligonul de Educație în natură”.
Deci, cu acest minicurs vom împușca mulți iepuri deodată:
– vom face un transfer de cunoștințe;
– veți ajusta percepția riscurilor din mediile naturale din România la o scară mai aproape de scara lor reală;
– veți cunoaște noi metode de gestionare a pericolelor existente în mediile naturale și
– veți contribui la amenajarea unui spațiu dedicat educării copiilor în natură.
Course Features
- Lectures 3
- Quizzes 0
- Duration Lifetime access
- Skill level Toate nivelurile
- Language Română
- Students 0
- Assessments Yes